Malmostudentkor.se

Välkommen till sajten malmostudentkor.se

Att studera på universitet är så mycket mer än att bara klara av sina studier. För många är studietiden en livsupplevelse som man verkligen inte vill gå miste om eller ha ogjord. I Malmö finns det många roliga hobbys man kan hålla på med vid sidan av sina studier och en av de är att vara medlem av Malmö Studentkör. Då detta är en väldig aktiv kör, så har man självklart skapat en hemsida för att bland annat informera om olika konserter och andra event som händer. Men på sajten som heter malmostudentkor.se kan man hitta mycket mer än vad bara själva kören håller på med. Här kan man även läsa om andra nöjen och självklart hur det är att leva studentlivet.

Vad är Malmö studentkör

Malmö studentkör är till för personer som vill sjunga och hitta nya vänner med samma musikaliska intresse. Registret är stort och kören övar varje måndag på Orkanen som ligger på Nordenskiöldsgatan 10 i Malmö. Kören utför flera konserer och andra uppträdanden varje år. Förutom det arrangeras många sociala sammankomster och upptåg för de som är medlemmar i studentkören. Stina Wennberg ledde tidigare kören.

Föreningar inom studentkåren i Malmö

Vid sidan av skolan är det viktigt att ha ett socialt liv med olika aktiviteter. Inom Studentkåren i Malmö finns ett stort utbud av olika föreningar som är öppna för alla medlemmar i kåren. Vissa av föreningarna är nischade för specifika grupper, medan andra är mer för alla. Det finns föreningar inom religion, musik, sport, politik och mycket mer. En av de mest lockande föreningarna är Erasmus Student Network (ESN), vilken är en internationell studentförening för att träffa massor av människor från hela världen.

Festande

Nog har de allra flesta hör talas om vilket festliv som många upplever under åren som student i Malmö. Många fester arrangerar av studentkåren och de föreningar som är en del av den. Även Malmö studentkör arrangerar fester både för sina egna medlemmar, men ofta får även utomstående vara med och festa i musikens tecken.

Jobba extra som student

Att jobba extra är vanligt när du är student på universitetet, men det är viktigt att du inte prioriterar ett jobb utan att studierna kommer i första hand. Att jobba som casino affiliate har varit mycket lyckat för två studenter och deras berättelse kan du läsa här. Vissa andra jobbar extra på restauranger, delar ut tidningar med mera. Ofta kan studentkåren hjälpa dig att hitta jobb om du behöver. De brukar ha bra kontakt med lokala företag som ofta hjälper till att bland annat sponsra olika evenemang.

Studenterbjudanden

Som student brukar du ofta inte ha speciellt mycket penga att röra dig med, därför är det en bra idé att ta vara på olik studentdeals som du kan få. Det kan gälla allting från att köpa ny dator, glasögon, gymedlemsskap och mycket mera. De flesta svenska mobiloperatörer har även de speciella studentabonnemang som du kan ta del av.